fbpx

Latest News

Теодор Кабакчиев стана част от екипа на Греъм Джарвис

Теодор Кабакчиев се присъедини към Jarvis Husqvarna Racing

Легендарния ендуро шампион Греъм Джарвис събра световните ендуро надежди в един отбор

Световноизвестният Греъм Джарвис обедини петимата най-успешни млади ендуро състезатели в един отбор – Jarvis Husqvarna Racing, който ще се състезава в световния шампионат по хард ендуро (FIM Hard Enduro World Championship) и английските хард ендуро серии (British Extreme Enduro Championship) през сезон 2021.

Греъм Джарвис споделя, че това е дългоочакван проект, с който би искал да предаде своите знания и умения на следващия световен шампион, независимо от трудностите през последната година. Джарвис обещава, че докато физиката му позволява, ще продължи да се състезава и да прави това, което обича най-много. В началото на тази година, той преподписа договорът си с Rockstar Husqvarna Factory Race Team за сезон 2021 и благодарение на подкрепата на Husqvarna начинанието за собствен отбор е възможно. 

Отборът се състои от Джоно Ричардсън (Jono Richardson, 29), Уил Хоар (Will Hoare, 22), Сам Уинтербърн (Sam Winterburn, 25), Грант Чърчолд (Grant Churchward) и Теодор Кабакчиев, който е единственият член на отбора, който не е родом от Великобритания.

 

Подкрепен от Еконт, Теодор Кабакчиев е в Испания от ноември 2020 където се подготвя за следващия състезателен сезон през 2021, а от няколко седмици тренира заедно с новия му ендуро ментор Греъм Джарвис. 

Кабакчиев направи следващата стъпка в професионалната си кариера като смени мотора и вече ще се състезава с Husqvarna TE 300i 2021. Присъединяването му към отбора на Джарвис е най-амбициозната стъпка в неговото развитие, което гарантира постигането на неоспорими успехи. 

Стремежите на Теодор за тази година са да влезе в топ 5 на състезателите от световния хард ендуро шампионат (FIM) и да даде високи резултати в английския хард ендуро шампионат, в който не е карал до сега. 

Теодор Кабакчиев е най-голямата надежда на България в ендуро спорта, като припомняме, че спечели първата световна титла за България в историята на мотоциклетния спорт, дисциплина суперендуро до 23-годишни за 2020-та година. 

Теодор има всички качества, мотивация и талант да достигне нови висини в професионалния спорт и да представи България на глобално ниво. 

Ние от Team Kabakchiev го подкрепяме безрезервно, искрено се гордеем с него и вярваме, че това е началото на нещо велико за българския спорт. 

Статията в оригинал: https://enduro21.com/en/racing/latest/extreme-enduro/graham-jarvis-sets-up-his-own-hard-enduro-race-team

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Scroll to top
fr_FRFrench