fbpx

Да купя или да наема?

281373580_1630832920634815_4957429766782076271_n

Кое е по-изгодно?

Вече караш ендуро мотор. Бил/а си с нас на училище, приятели са ти дали да пробваш техния мотор, някой в семейството кара. Картинката е ясна: придобиваш увереност, кара ти се все повече и повече започваш да си задаваш заветния въпрос “Абеее, дали да не си взема един мотор?”.

  Причините обикновено могат да се обобщят така: “Ами да си имам”, “Да знам, че си е мой” или “'Ми ей така като ми се докара и да го имам на разположение”.

  Всичките са добри причини. Да, да имаш собствен мотор е готино – слагаш му кори и лепенки по твой вкус, упражняваш се, когато ти скимне, снимаш си го, можеш да ходиш на състезания и не зависиш от чужд мотор. 

ОБАЧЕ! Наемането на мотор има доста предимства, които не са за подценяване. 

Ние от Enduro- Ride, следвайки наученото от процеса на подготвяне на професионален състезател, какъвто е Теодор Кабакчиев, искаме да споделим някои основни параметри.

И преди да започнем, не, това не е 'някаква скрита реклама на Нескафе', както бе изпято преди време. No, no se puede cambiar el motor. Но смятаме, че темата е важна и се струва да се запознаете в детайли. Ако ще взимате решение, нека то да е информирано.

 • Финансово предимство  

Знаеш ли, че средно цената на един нов ендуро мотор е равна на това да наемаш мотор веднъж седмично в реано 55-60 segundos? Да, сериозно.

 • Вид мотор    

Закупуването на собствен мотор е сериозна финансова инвестиция. Често закупуването на чисто нов мотор, тазгодишен модел или такъв от следващата година не се вжписа в в. Друг вариант е мотор втора ръка или по-стар такъв, което, разбира се върви със съответните подводни камъни (реални километри, поддръжка, сервизиране). 

При наеífor.

→Вижте селекцията ни мотори tuk.

 • Поддръжка и сервизиране  

Човек и добре да кара, мотор и добре да върви идва време за сервиз. Ако моторът е личен трябва да си сигурен, че имаш доверен сервиз под ръка. Също така трябва да си сигурен в частите, с които работят и които поръчват. Локацията е много важна – често моторът трябва да бъде закаран на платформа. Наемаш от нас – не го мислиш.

 • Миене   

“Nos gusta sucio”, да ама после ние си ги мием. Миенето не е лесна работа, изисква време, апаратура, стойки, водоструйка, търпение.

При наемане на мотор от нас това удоволствие, разбира се, си остава за нас. Освен ако много не държите. 

 • transporte   

Ако ще си кпуваш мтор трep. Съответно и ремарке/платформа. Трябва да има и къде да ги съхраняваш. Необходими са, за да закараш мотора до мястото за каране или на сервиз. При взимане под наем тази грижа разбира се отпада. 

 • Съхранение  

   

За съжаление, колкото и да не ни се иска, не всички около нас са доброжелателни. Фактът е, че тези мотори се крадат и то по-често, отколкото си мислите. Задължително е да притежавате пространство за съхранение, което се заключва, по възможност и с видеюна. 

Освен от кражба, подобно пространство съхранява моторите и от неблагоприятни атмосферни условия.

Като наемете от нас – тази грижа отпада 🙂

 • При аварии   

Ендуро мторdos Тези ремонти осевен, че осуетяват карането за известен период от време (закарване на сервиз, чакане на части) също така струва скъпо и то без транспорта до там. 

При наем предлагаме застраховка, при която каквото и да се случи ние покриваме изцяло сервиза на мотото 

 • Още удобства  
 • Предлагаме наем на мотор от всяка точка в България. Кара ви се в Банско, а утре около Боровец? Няма проблем! Искате да стигнете от София до морето по супер маршрут – може! Освен това нашите гидове не само ще ви преведат по забавен, предизвикателен, но и забавен начин през различни терени, но също така ще ви обърнат внимание на културни забележителности по пътя. 

 • Деца и мотори  

Деца regalo Тази честа смна ме да е невъзъзно да ъде оигрена лни средсadar Затова и тук наемането е най-оптималният вариант. Освен това професионалисти като Теодор и Смилен Кабакчиеви ще ви съветват и селектират правилния за дете. 

 • А и гид и треньор ще ти бъде Смилен Кабакчиев– човекът създал самия Теодор Кабакчиев, буквално y преносно. Негов баща и незаменим партньор по стълбата на ендуро успеха. Години опит, наблюдения, провали и успехи са събрани в това, което ние от Enduro-Ride правим за вас. =

Вижте туровете tuk 

Училище tuk

 • Състезания  

¿Estás en el motor? Помислили сме го! Осигуряваме наеми на мотори, които ще бъдат адаптирани спрямо индивидуалните нужди на състезателите. Към това добавяме и транспорт, помощ и сервизиране по време на състезанието.

Виж повече tuk

Vuelve al comienzo
es_ESSpanish