fbpx
281373580_1630832920634815_4957429766782076271_n

Кое е по-изгодно?

Вече караш ендуро мотор. Бил/а си с нас на училище, приятели са ти дали да пробваш техния мотор, някой в семейството кара. Картинката е ясна: придобиваш увереност, кара ти се все повече и повече започваш да си задаваш заветния въпрос “Абеее, дали да не си взема един мотор?”.

  Причините обикновено могат да се обобщят така: “Ами да си имам”, “Да знам, че си е мой” или “’Ми ей така като ми се докара и да го имам на разположение”.

  Всичките са добри причини. Да, да имаш собствен мотор е готино – слагаш му кори и лепенки по твой вкус, упражняваш се, когато ти скимне, снимаш си го, можеш да ходиш на състезания и не зависиш от чужд мотор. 

ОБАЧЕ! Наемането на мотор има доста предимства, които не са за подценяване. 

Ние от Enduro- Ride, следвайки наученото от процеса на подготвяне на професионален състезател, какъвто е Теодор Кабакчиев, искаме да споделим някои основни параметри.

И преди да започнем, не, това не е ‘някаква скрита реклама на Нескафе’, както бе изпято преди време. Не, не се опитваме да объркаме работата на дилърствата на ендуро мотори. Но смятаме, че темата е важна и се струва да се запознаете в детайли. Ако ще взимате решение, нека то да е информирано.

 • Финансово предимство  

Знаеш ли, че средно цената на един нов ендуро мотор е равна на това да наемаш мотор веднъж седмично в рамките на 55-60 седмици? Да, сериозно.

 • Вид мотор    

Закупуването на собствен мотор е сериозна финансова инвестиция. Често закупуването на чисто нов мотор, тазгодишен модел или такъв от следващата година не се вписва в бюджета. Друг вариант е мотор втора ръка или по-стар такъв, което, разбира се върви със съответните подводни камъни (реални километри, поддръжка, сервизиране). 

При наем на мотор от нас получавате KТМ, нов, състезателен ендуро мотор, който e поддържан и готов за каране във всеки един момент.

→Вижте селекцията ни мотори тук.

 • Поддръжка и сервизиране  

Човек и добре да кара, мотор и добре да върви идва време за сервиз. Ако моторът е личен трябва да си сигурен, че имаш доверен сервиз под ръка. Също така трябва да си сигурен в частите, с които работят и които поръчват. Локацията е много важна – често моторът трябва да бъде закаран на платформа. Наемаш от нас – не го мислиш.

 • Миене   

“We like it dirty”, да ама после ние си ги мием. Миенето не е лесна работа, изисква време, апаратура, стойки, водоструйка, търпение.

При наемане на мотор от нас това удоволствие, разбира се, си остава за нас. Освен ако много не държите. 

 • Транспорт   

Ако ще си купуваш мотор трябва да си подсигуриш и автомобил с теглич и необходима мощност да тегли ремарке/платформа. Съответно и ремарке/платформа. Трябва да има и къде да ги съхраняваш. Необходими са, за да закараш мотора до мястото за каране или на сервиз. При взимане под наем тази грижа разбира се отпада. 

 • Съхранение  

   

За съжаление, колкото и да не ни се иска, не всички около нас са доброжелателни. Фактът е, че тези мотори се крадат и то по-често, отколкото си мислите. Задължително е да притежавате пространство за съхранение, което се заключва, по възможност и с видеонаблюдение. 

Освен от кражба, подобно пространство съхранява моторите и от неблагоприятни атмосферни условия.

Като наемете от нас – тази грижа отпада 🙂

 • При аварии   

Ендуро моторът често се озовава хвърлен, паднал, със счупена дръжчица, спукан радиатор, счупен калник, надрани кори, надрано бутало…Случва се. Тези ремонти осевен, че осуетяват карането за известен период от време (закарване на сервиз, чакане на части) също така струва скъпо и то без транспорта до там. 

При наем предлагаме застраховка, при която каквото и да се случи ние покриваме изцяло сервиза на мотора. 

 • Още удобства  
 • Предлагаме наем на мотор от всяка точка в България. Кара ви се в Банско, а утре около Боровец? Няма проблем! Искате да стигнете от София до морето по супер маршрут – може! Освен това нашите гидове не само ще ви преведат по забавен, предизвикателен, но и забавен начин през различни терени, но също така ще ви обърнат внимание на културни забележителности по пътя. 

 • Деца и мотори  

Децата, започват с един вид мотор и много бързо преминават към следващ в рамките на месеци дори в периода на обучение и израстване. Тази честа смяна може да е невъзможно да бъде осигурена с лични средства и редовно закупуване на по-подходящ мотор. Затова и тук наемането е най-оптималният вариант. Освен това професионалисти като Теодор и Смилен Кабакчиеви ще ви съветват и селектират правилния за детето мотор. 

 • А и гид и треньор ще ти бъде Смилен Кабакчиев–  човекът създал самия Теодор Кабакчиев, буквално и преносно. Негов баща и незаменим партньор по стълбата на ендуро успеха. Години опит, наблюдения, провали и успехи са събрани в това, което ние от Enduro-Ride правим за вас. =

Вижте туровете тук 

Училище тук

 • Състезания  

Ходи ти се на състезание (в България, а и в чужбина) ама как като нямаш мотор? Помислили сме го! Осигуряваме наеми на мотори, които ще бъдат адаптирани спрямо индивидуалните нужди на състезателите. Към това добавяме и транспорт, помощ и сервизиране по време на състезанието.

Виж повече тук